COVID-19 : Η ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΚΑΜΨΗ

Οι εταιρείες Κinanis Law Firm, KKLegal & Privacy Advocate προσεγγίζουν τα κυριότερα ζητήματα που απασχολούν σήμερα τις επιχειρήσεις, με γνώμονα τα έκτακτα μέτρα που έχουν ληφθεί από την Κυπριακή και την Ελληνική Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Κορωνοϊού.

Θέματα: 
Ο αντίκτυπος του Covid 19 στις εργασιακές σχέσεις: Έκτακτα μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων Κάλλια ΑγρότουΑλεξάνδρα Ασουρματζιάν
Στην ενότητα αυτή θα παρουσιάσουμε τα βασικά έκτακτα μέτρα στο επίπεδο των εργασιακών σχέσεων, που έλαβε τόσο η Eλληνική όσο και η Kυπριακή Kυβέρνηση στο πλαίσιο αντιμετώπισης της κρίσης από την εξάπλωση του κορωνοϊού.
Θα εστιάσουμε στα σημεία που αναδεικνύουν τη διαφορετική προσέγγιση των δύο κρατών και τέλος θα δώσουμε έμφαση στις βέλτιστες πρακτικές που μπορούν να οδηγήσουν τον επιχειρηματικό κόσμο ξανά σε τροχιά ανάκαμψης.

Η εξέλιξη των συμβάσεων την εποχή του Covid-19 Αντριάνα ΣολομωνίδουΝάσια Kανακοπούλου
Με αφορμή την πανδημία του κορωνοϊού COVID-19, η οποία πλήττει ολόκληρο τον πλανήτη και τα πλείστα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί εξ αιτίας της αναστολής λειτουργίας πολλών κλάδων της οικονομίας, στην ενότητα αυτή θα αναλύσουμε πώς επιδρά ο κορωνοϊός ως λόγος ανωτέρας βίας στις συμβάσεις, τί ισχύει αν υπάρχει ή όχι η ρήτρα ανωτέρας βίας σε μία σύμβαση καθώς και πώς θα επηρεάσει η εμφάνιση του Covid-19 την εξέλιξη των συμβάσεων.

Η προστασία των προσωπικών δεδομένων των εργαζομένων μετά τον Covid-19 Άντρεα ΙωακείμΧριστίνα Μαντά
Στο επίκεντρο της συζήτησης για την πανδημία του Covid-19 βρίσκεται τον τελευταίο καιρό η προστασία των προσωπικών δεδομένων και πιο συγκεκριμένα των ευαίσθητων. Ο τομέας της απασχόλησης είναι ένας από τους τομείς που έχουν επηρεαστεί σοβαρά όσον αφορά τη συμμόρφωση με τους κανόνες προστασίας προσωπικών δεδομένων. Στην ενότητα αυτή, θα γίνει αναφορά στη νομιμότητα της επεξεργασίας των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων από τους εργοδότες καθώς και στο ρόλο που έχουν να διαδραματίσουν οι εργοδότες στη διασφάλιση της συμμόρφωσης με τον ΕΕ Κανονισμό.
Επιπλέον, οι εργοδότες που λόγω της νέας συνθήκης σκοπεύουν να συνεχίσουν το μοντέλο work from home, καλούνται να λάβουν μέτρα συμμόρφωσης με τη νομοθεσία προστασίας προσωπικών δεδομένων. Μέσα από παραδείγματα πρόσφατης νομολογίας θα δούμε πότε ελλοχεύει κίνδυνος υπέρβασης των ορίων ιδιωτικότητας των εργαζομένων και τι μπορούν να κάνουν οι εργοδότες για να αντιμετωπίσουν αυτήν την πρόκληση.

Ημερομηνία: 7 Μαΐου 2020

Ώρα : 3:00 μ.μ. – 4:30 μ.μ.

Γλώσσα: Ελληνική

Κόστος: Δωρεάν

Τρόπος Διεξαγωγής: Live Webinar μέσω της πλατφόρμας ZOOM – (click to download)

Για  περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αποταθείτε στην Ελένη Παπανικολάου στο τηλέφωνο 22-558888 και στο e-mail επικοινωνίας  academy@kinanis.com

Terms of Service
By registering to this event, you agree and accept the terms and conditions.

Privacy Policy
By registering to this event you agree with the processing of your personal data according to the privacy policy. By completing the registration form, link below, you accept that your data will be securely stored and processed within our tools. Your data will be used with caution, aiming to give us a better understanding of your needs as well as helping us to reach you with relevant information.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Top